Niet iedere transfer is voor elke ondergrond geschikt. Hierbij wat informatie over de soorten transfers die wij drukken om er zeker van te zijn dat je de juiste kleding transfers bestelt, er zijn namelijk velen verschillende soorten transfers.

Allround kleding transfers

Dit soort transfer is geschikt voor katoen en polyester of een combinatie daarvan. De opdruk is sterk, rekbaar en goed bestand tegen wassen. Met allround transfers zijn veel kleuren en fijne details mogelijk.

Let wel op dat sommige soorten polyester een overmaat aan kleurstof bevatten waardoor de kleur van de kleding “doorbloedt” in de opdruk. Wij adviseren daarom altijd vooraf een proefdruk te maken. Deze transfers worden geperst op 150 graden (6 seconden) en zijn wasbaar tot 60 graden.

Non-Bleed full colour kleding transfers

Dit soort transfer is speciaal voor op polyester ondergronden die bij “gewone” transfers doorbloeden. Veel kleuren opdruk is mogelijk, maar fijne details (kleine lettertjes) is niet mogelijk. Deze transfers worden geperst op 130 graden (15 seconden) en zijn wasbaar tot 40 graden.

Reflecterende kleding transfers

De reflecterende kleding transfers is voor op katoen en polyester of een combinatie daarvan. De opdruk is overdag al mooi van kleur en geeft een zilver-witte reflectie in het donker. Fijne details (kleine lettertjes) zijn met deze transfers niet mogelijk.

De transfers worden uit een folie gesneden en moeten wel voldoende “body” hebben om op de ondergrond te hechten. De transferfolie heeft een EN ISO20471 certificaat waardoor de transfers voldoen aan de Europese norm voor high visibility. Deze transfers worden geperst op 160 graden (20 seconden) en zijn wasbaar tot 60 graden. Wij adviseren om de kleding voor te persen.